Gympa

Efter en del klagomål ska jag nu så att säga uppdatera min blogg. Var ju ett bra tag sen, så jag antar att man får ta det lite försiktigt, så att man inte strecker nått.

Jag var på maskerad i lördags och konjukturen är på väg nedåt igen. Och med de orden avrundar jag mitt uppvärmingsinlägg.

Tjejfenomen

Jag har upptäckt ett rätt lustigt fenomen. Om man kollar på en i princip valfri tjejs bilddagbok/bilder på facebook så har de flesta någonstans i alla fall en bild på någon riktigt ful tjej. Kanske från vänskapskretsen, kanske från det där lägret i somras. Hur som helst är tjejen ful som synden, ni vet - tjock, dålig hy, osv. Men i säkert 90 % av fallen (typ 90 %, jag har förståss inte gjort någon mer vetenskaplig undersökning) så kommer det likväl i den lilla texten under bilden stå något i stil med "vackra Sofie", "söta Jessica", "snygga Frida". (Vill poängtera att detta bara är exempel på tjejnamn, så ingen känner sig träffad). Varför skriver tjejer så om andra tjejer när det så uppenbarlingen är en allt annat än snygg tjej på bilden? Kan ju aldrig vara så att profilinnehavaren verkligen tycker att tjejen på bilden är snygg. Jag funderar på om det kanske är någon form av välgörenhetsgrej; "hon är ju bra ful, men om jag skriver att hon är vacker så blir hon nog glad". Däremot så brukar sådana epitet inte följa bilder med snygga tjejer på. På nått sätt känns det som att man i de fallen inte behöver skriva så mycket, för det framgår liksom ändå att tjejen är snygg. Så min slutsats är att det inte alls är särskilt snällt att skriva att en uppenbart ful tjej (skriver uppenbart för smak och tycke kan variera, men en del tjejer är helt enkelt objektivt fula) är vacker, för det hela blir rätt genomskilnigt. Mig som kille därmot har det roat ändlösa gånger.

Uppehåll men tillbaks

Var ett tag sen man skrev här. Började bli dags nu tyckte jag. Har nog hänt massor sen sist, men jag kan just inte komma på nått speciellt. Eller man skulle kunna sammanfatta veckorna som gått med plugg. Plugg i massor. Men jag klagar inte, inte alls. Är verkligen ett privilegium att ha möjlighet att studera på universitet. Och helt gratis. Men tacksam som jag är, är det inte desto mindre mycket att göra. På juristlinjen räknar man inte litteratur i sidor, man gör det i kilon.

För att tala om nått helt annat har jag nu sparat ihop så mycket pengar att jag nästan kan köpa en gitarr till. Dumt egentligen att man betar av hela ebay när man ändå inte har råd. Rätt frustrerande. Men av nån anledning så sufrar man dit varenda ledig stund ändå. (För den insatte) väger det lite mellan en gretsch duo jet, någon gibson es-modell, eller en telecaster 72 thinline. Allihopa är så att säga ihåliga elgitarrer. Kommer låta as-sweet i kyrkan vilken man än tar. På tal om gitarrer så har ebay blivit som en drog för mig. Får på riktigt en kick av att vinna auktioner. Köper allt därifrån numera, hårdvårdsprodukter tll gitarr-reservdelar. Men egentligen, vi betalar överpriser i Sverige. Och inte bara på musikgrejer, utan även datorer och liknande. Tror att om fler svenskar skulle börja köpa på ebay så skulle svenska handlare bli tvugna att sänka priserna. Eller varför ska tekik och musik vara 30 % billigare i USA? Jo, för att marknaden där inte accepterar högre priser. Så jag ser mig själv lite som de svenska konsumenternas pioniär.

RSS 2.0