Ljushuvud

Såhär i efterhand känner jag att det var en rätt dum idé att elda pennan jag använde när jag pluggade. Jag hade fått ett stort advendskalender-ljus i julklapp av någon, ni vet med siffror från 1 till 24, så att man kan elda lite dagligen. Ja, som en julkalender helt enkelt. Fokuserad som jag var i mina studier så började jag självklart hålla på med detta ljus, packa upp och prova. När jag väl konstaterat att det fungerade fick jag snilleblixten att kolla om även pennan jag höll i var eldbar; och det var den. Brann faktiskt som ett litet ljus. Men vilken huvudvärk jag fick sen. Undrar om gaserna från eldad plast verkligen är så nyttigt. Hur som helst så bestämde jag mig för att öppna ett fönster och ta rast, och här är vi nu.

En fundering jag har är varför folk alltid måste springa om de ska ned för trappor. Man kan gå och strosa på stan med i princip valfri kompis, lugnt och behagligt, men kommer man till ett par trappor som man ska ned för så måste de lika fullt småjogga.

Klockan är halv tolv på förmiddagen och jag har inte kommit upp än

Så såg jag till sist filmen American Psycho, efter att från olika håll hört att jag var lik honom och att jag bara måste se den (antar att de menade utseendefixeringen, inte mördantet och orgierna). Förståss såg jag den med Elin, som skrattade hejdlöst åt, vad hon ansåg vara, likheterna med mig och utbrast med jämna mellanrum: Det är ju du! Bara för att jag gillar kroppspeeling och tycker om att gå till dyra frisörer. Så från att ha varit bögigt (vilket jag inte heller håller med om) har pendeln nu gått över till seriemördare.

I övrigt tycker jag att det är lite diskriminering att det bara finns volymschampon. Tänk på alla människor som tvärt emot inte vill ha mer volym; det borde finnas nån form av anti-volymschampon. Eller som rosenrot och andra lusthöjande preparat man får reklam om hela tiden. Nån borde sälja nån form av anti-lustmedel, för människor som för tillfället inte har någon större användning av lust. Diskriminering av kristen ungdom tycker jag. Kanske ett fall för DO.

Julkonsert 2008

Såg att ett av klippen där jag är med från min kyrkas julkonsert kommit upp på youtube. Tänkte jag skulle lägga upp det här (man ser mina fingrar, plus hela mig under en sekund på slutet; gitarren). 




Stjärt

Hopp, då har man smaskat in en tenta i associationsrätt idag (samma sak som bolagsrätt, ni vet regler om aktiebolag och sånt). Jag hade egentligen tänkt köpa skatterättsböckerna redan idag och sätta mig med dem i helgen; lika bra att börja i tid. Men nej nej, de hade inte kommit från tryckteriet än minsan, så det blir en ofrivillig slapphelg för min del. Fast inget ont som inte för någonting gott med sig; jag får ju i alla fall tid att jobba på min blogg.

Sen sist är det i övrigt två fenomen jag gått och funderat kring. Först och främst har jag funderat över varför äldre män alltid måste gå omkring nakna i omkädningsrum. Det spelar ingen roll om man hänger på Hjortensbergsbadet i Nyköping eller Frescatihallen i Stockholm, är man man och över 60 så verkar det ovillkorligt vara så att man bara inte kan ta på sig en handduk på vägen från bastun till duschen, duschen till omklädningsrummet, omklädningsrummet till bastun, eller annan valfri konstellation. Kulmen nåddes ändå häromveckan när en äldre herre p.g.a. omklädningsrummets korridorliknande konstruktion bytte om mitt emot mig, bara någon meter bort. Som alla andra män i hans ålder tog han efter sitt måttligt ansträngande badmintonpass (kanske ändock var ansträngande för honom) av sig hela kittet tills han var spritt språngande, varefter han tog sin lidl-shampo-flaska i ena handen och en (ansikts)handduk i den andra. Härefter gled han smidigt i sina gummitofflor (vilket jag i och för sig är tacksam för då jag inte är så sugen på hans fotsvamp) och började hasa sig mot duschen.
            Upp flyger omklädningsrumsdörrernoch ett nytt gäng seniorer vilka även de verkar ha planer på att spela badminton stormar in, högljudda och danna. Helt ogenerat vänder sig den förste (nakne) herren om, och hälsar på vad jag antar var hans kamrater. Efter artighetsfraserna mynnar samtalet ut i ett  trevligt samtal om lägenhetsförvärv på Kunsholmen samt hur svårt det är att få tag i bra hantverkare nu för tiden. Medans övriga gänget är i full färd med att hoppa i sina nästan lika stilfulla badminton-outfitter som den förstenämnde mannens, står denne alltså kvar, fortfarande helt naken. Vid denna tidpunkt, en bit in i samtalet, börjar mina allmänna obehagskänslor bytas ut mot någonting mycket mer konkret, allteftersom vad jag i efterhand antar vara ångorna från den nakne mannens s.k. "rövsvett", likt syréndoften en vårdag letar sig in genom mina näsborrar och kittlar mitt luktsinne. Men när jag väl trodde att jag nått Dantes infernos nedersta krets, där djävulen ständigt tuggar på Judas, Cassius och Brutus, så börjar den nakne stjärtluktande mannen bli kall (tror jag det) och stel. I ett halvlamt försök att få upp rörligheten i armarna börjar han veva dem och tänja, när han upptäcker att han slarvat lite de senaste gångerna med stretchingen av baksida lår. Lika ogenerat som förr slänger han nu upp högerbenet på bänken, lägger händerna bakom ryggen och börjar så att säga vagga fram och tillbaka. I det här läget så är det approximerade avståndet mellan hans rumpa och mitt ansikte i runda svängar 30-40 cm. Svensk som jag är försöker jag självklart av någon oförklarligt anledning rädda mannens ära genom att inte påtala hans dispostion utan istället titta åt alla andra håll medans jag packar ner mina egna kläder i väskan.
            Till sist lämnande så det senare sällskapet omklädningsrummet varför mannen nu åter igen kunde sätta kurs mot ducshen, men med den stora handduken alltjämt hängande vart? Jo, på en krok ute i omklädningsrummet.



Jag märker att inlägget blev aningen omfattande nu, varför jag tror att jag sparar min andra fundering till ett senare tillfälle. Istället ska jag nu lämna ett litet språkligt tips. Om du vill skriva ett adjektiv i superlativform, så bör du använda dig av prefixet mest, om adjektivet består av 2-3 stavelser eller fler.  Jag ska ge ett exempell.

Min tjej är den snygg-aste tjejen i hela värden.

I det här fallet är adjektivet vi utgår från ordet snygg. Snygg består av en stavelse varför meningen flyter fint i denna form.Vi testar nu med ett flerstavigt ord.

Den här boken är den intressant-aste boken jag läst.
 
I det här fallet, när adjektivet består av det trestaviga ordet intressant (in-tre-ssant), så går det däremot inte att använda endelsen -aste. Meningen blir om inte direkt felakig i alla fall ful och oflytande. Istället bör vi alltså använda oss av prefixet mest. Meningen blir alltså

Den här boken är den mest intressanta bok  jag läst.


Eureka!


Haha! Det är så man gör för att sätta in bilder. Av ren slump hittade jag funktionen, vad är oddsen? Är det föresten Oskars panna man ser i nedre kanten av bilden?




Hej kom och hjälp mig

Känner mig lite som Agda, 75, när posten la ner sitt sista (fysiskt) bemannade kontor i valfri ort på landsbygden. Jag behöver hjälp att få min blogg att se lite mer sexig ut. Lite bilder, lite videor, lite färg. Hoppas ni förstod liknelsen (om du tror att sexigheten och Agda på något sätt hör ihop är du helt fel ute, så tänk inget dumt om mig, det är dig det är fel på).

Bat-Seba

Min svenskalärare brukade prata om att man inte bara kan skriva när man känner sig insperarad, utan att man måste prestera ändå. Nu har inte han varit i mitt liv sen jag slutade gymnasiet för ett okänt antal år sedan (orkar inte räkna). Hur som helst tror jag att hans frånvaro börjar märkas inte minst på min blogg. Med det sagt så ska jag ändå faktiskt skriva nått, eftersom jag känner mig just inspirerad. Dygnsryttmen börjar bli sådär, inte bra att man börjar piggna till såhär dags (01:14). Var säkert såhär David kände sig. Alltså han från Bibeln. Eller ja, det badar ju inga nakna kvinnor på hustaken mitt emot... kan bero på att det är -10 C ute. Eller det brukar i och för sig inte bada några nakna kvinnor på taken under sommarn heller... inte påklädda heller. Eller ingen badar ju påklädd, men ni förstår. Badburka. Hur som helst, det var säkert såhär det var för honom. Man känner för att göra nått. Jag skriver på min blogg, han bedrev otukt med Bat-Seba.

Jag tror jag ska bli VD. Tycker lite synd om Elin som alltid får höra om mina karriärplaner, men det här är i alla fall min senaste (Hej Elin, vink vink!). Läser bolagsrätt för fullt just nu och ja, VD-jobb verkar chill. Ska bara lyckas få nån styrelse att välja mig, men det borde inte vara så svårt.

Hopp, vad händer mer. Krig i mellanöstern. Tänk om Norge skulle beskjuta Sverige och träffa typ Karlstad med raketer. Sen skulle vänstergrupper i valfritt land på andra sidan jordklotet demonstrera mot att Sverige lackar ur. Helt tokigt. Vilket i och för sig skulle bevisa min tes att politik är som en cirkel; kommer man för långt ut på ena kanten kommer man tillsist ut på den andra, och där i mitten (av cirkelns baksida) kan de båda förenas i sin antisemitism. Det skulle vara mitt sekularisterade, logiska resonemang i alla fall. Om jag får lov att vara lite mer frireligös antar jag att båda kommer från djävulen. Vem vet.

Mer kontroversiellt än så blir det inte för stunden. Upptäckte idag, på tal om nått helt annat, att min familj tvättar klementinerna. Vem tvättar klementiner, det är ju för allt i världen skal på?

RSS 2.0