Instängd

Sitter fortfarande här med mitt äckliga linux. Har försökt kopiera allt till dvd. Men inte ens dvd-brännaren funkar under linux. Min idé är nu att försöka få tag i en extern hårddisk lite billigt.

Känner att jag har lite idétorka vad gäller mitt skrivande. Har i princip hållit mig inomhus i två veckor nu, sen det något mer intensiva tentaplugget tog fart. Om man ska ta upp något nytt så såg jag ett avsnitt av wipeout på kanal 5:s hemsida idag. Min förkärlek för förnedringstv fick så att säga uppleva en renässans. Nej, läggdags. Måste verkligen få ordning på min dygnsrytm.

CP-linux och toalett 2

Så, då var jag tillbaka igen, har haft massivt datastrul den sista tiden. Det hela började med att jag en dag fick ett s.k. bsd-fel (blue screen of death) som säkert flertalet windows-användare känner till. När det visade sig att det inte gick att starta upp mer så kom pappa med idéen att starta upp datorn direkt från en linuxskiva, en "linuxdist". Det funkade ju förvisso, men allt var jättebökigt. Man skulle typ slå in en 8-siffrig kod varje gång man ville åt hårddisken. Aja, meningen var i alla fall att jag från den här linuxskivan sen skulle bränna ner allt jag ville spara på hårddisken, för att sedan radera allt och installera om windows. När jag väl sedan var mitt uppe i det här så gick sladden till datorn av. Inte min dag. Nu har jag hur som helst tagit tag i allt; lött ihop sladden, börjat bränna ner allt jag vill ha kvar och skriver så att säga i skrivandets stund på min blogg via just linux.

När jag ändå är här tänkte jag att jag skulle fortsätta på min toalettföljetång. Dagens fråga är: Måste man alltid tvätta händerna när man varit på toa? Ja, kanske många tänker. Oftast är jag benägen att hålla med. Men tänk de gångerna man lånar toan på t.ex. valfri billigare restaurang. När jag som kille då gjort nummer 1, tycker jag faktiskt att tvätta händerna kan få motsatt effekt. Det känns ju som att min "penis" är renare än  tvättstället, vilket borde innebära att jag bara blir smuttsigare av att tvätta mig, eftersom jag ju måste röra vid kranen (om det inte är sån där automatisk förståss). Eller jag vet inte.

Toalett 1

Jag har på senaste tiden haft många funderingar kring toaletten. Kanske inte just hur den används, utan snarare allt runt omkring. Toalettkunskap kan vi kalla det. Min förhoppning är att det här ska bli en liten följetång.

Det jag tänkte börja med idag är frågan kring vilken av spol-alternativen man ska välja på toaletten. Ni kanske själva har märkt att det ibland finns två knappar - en lite större och en lite mindre. Nu är frågan vilken man ska använda. Jag har två teorier som jag båda tycker är lika rimliga. Antingen är det meningen att man ska använda den stora knappen när man gjort nummer 2, enligt principen större knappar för större efterlämningar. Andra alternativet är man använder stora knappen när man bara kissat, eftersom man gör det oftare och därför vill ha en stor knapp och den lilla knappen liksom bara blir "specialknappen". Om någon vet hur det ska vara så känn er fria att skriva en kommentar, för nu blir det alltid att jag måste stå och väga  vilken av knapparna jag ska trycka på, och garderar mig genom att variera vilken jag trycker på.

Moraldiskussion

Läser i tidningen om nån läkare som tycks ha tagit livet av ett litet spädbarn genom en massiv dos morfin. De flesta tycks vara överens om att det var fel rent juridiskt, lagen tillåter inte aktiv dödshjälp. Men moraliskt?

Jag tycker moraldebatten är aningen onyanserad. Vilken moral utgår man ifrån när man diskuterar moral som något allmänt vedertaget? Det kan ju absolut inte vara den kristna moralen, det hade varit på tok för konservativt. Nu återfinns den ju visserligen i den svenska lagen, i övrigt något sossarna jobbat hårt på att bli av med under de senaste hundra åren, men annars? Man kunde ju kanske köra med nån form av relativistisk moral; att alla får ha den moralen de vill ha och att det ingen finns någon objektiv moral. En fin tankte, men kanske aningen svårtillämpat när man ska sätta lagar och så. Jag kanske tycker det är moraltiskt försvarbart att köra bil på vänster sida i trafiken, ska inte jag få göra det då? Ett annat likartat sätt vore ju att bestämma moralen rent demokratiskt, vi röstar om det! Men med ett sådant resonemang har man ju redan förutsatt att det inte finns någon objektiv moral.

Men om man som jag, och de allra flesta tror jag, tror att det finns en moral som går djupare och längre än oss människor, då har man ju som jag kan se det egentligen bara två alternativ att välja mellan. Antingen en moral som bygger på någon form av gud och trossats, eller en moral som bygger på evolutionen. I Sverige tror vi ju på evolutionen vars budskap är den starkes rätt. Mindre anpassade individider och arter måste försvinna för att starkare ska få utrymme och sprida sina gener. Så en nyfödd baby som kostar pengar och inte kan bli frisk, vad ska vi moraliskt göra med en sån? Jo, ta livet av. Det är säkert därför vi behandlar våra äldre i Sverige så dåligt med. De kostar ju bara pengar och producerar inget. Moraliskt riktigt vore att ta livet av dem med. Och alla handikappade. Så Hitler var kanske, evolutionsmoraliskt sett, en av tidernas mest moraliska människor. I övrigt kanske det inte är nån slump att Nietzche och hans teori om övermänniskor (vilken var en inspiration för just Hitler) kom ungefär samtidigt som som Spencers teori om Servival of the fittest och Darwins On the Origin of Species.

Usch. Tacka vet jag Gud och kristendomen, som ger människor ett värde alldeles oavsett vad de producerar, alldeles oavsett om de bara är ett litet foster i mammas mage eller en senildement pensionär. I Guds ögon sitter inte människovärdet i prestationer eller medvetande, det sitter i det faktum att han skapat varje människa unik och till sin avbild och att han älskar var och en av dem gränslöst bara för att de är just en människa.

Sökmotor

Nu känner jag mig sådär oinspirerad att skriva igen. Men jag antar att jag får skriva ändå. Idag har jag typ bara övat in min presentation till morgondagen. Ska prata om kapitalvinstbeskattning. Kapitalvinstbeskattning. Bara ordet låter ju tråkigt. Kapitalvinstbeskattning. När jag ändå sitter här ska jag testa en grej:

Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet Blogg blogga bloggen bloggens bloggandet

Så. Om nån söker på ordet blogg eller liknande på google, så tycker man ju att man borde få en träff på mig. Man får inte vara dum... då kan man bli förman, som pappa brukar säga.

Styrkelöst glas

Åh, så blev det sent igen. Aja, idag har jag i alla fall haft en anledning, har hjälpt Elin med att ordna inför hennes fest imorgon. Kommer bli bra tror jag, alla deltagare ska att få starta vid kyrkan, men sen få gå en tipsrunda som kommer att leda dem till oanade platser. Kan tyvärr inte skriva mer, eftersom det är hemligt, men senare i helgen kan jag berätta.

Dagens fundering: Är det vanligt att folk köper glasögon utan styrka? Jag har ju nu gått i mina nya glasögon i typ en vecka, så det är fortfarande så pass nytt att jag träffar folk som inte sett dem, vilka blir exalterade över att jag har glasögon. En fråga som varit återkommande under tiden som gått, är om jag har styrka på mina glasögon. Jaa. Det är väl klart jag har styrka på dem, annars hade jag väl inte gått runt med glasögon? Eller? Känn er fria att skriva en förklaring i kommentarer, för jag fattar nada. Vad kommer här näst, linser utan styrka, bara för att?

Nej, läggdags. Ska upp med tuppen imorgon (omkring 9) och försöka fixa nån schysst skräddare som kan fixa till min kostym före festen, byxorna är aningen för långa.

Trevlig helg!

Karakschmär

Bajs, klockan är 01.22 och jag har inte ens borstat tänderna. Så mycket för mitt nya sunda liv. Om det ändå fanns nån form av karaktärskola där man kunde tränas på sånt här som att lägga sig i tid.

Försäljare

Det är så skönt med en blogg egentligen. Jag känner att jag går omkring och bär på så många tankar och idéer som jag inte riktigt har utrymme att dela med någon. Eller det är väl Elin jag vältrar över det mesta på, men efter ett tag känner jag att hon liksom stänger av.

Dagens fundering är varför aldrig - aldrig någonsin - försäljare på stan försöker sälja saker till mig. Först trodde jag att det bara var slump, men ju mer jag tänkt på det ju mer har jag märkt att det inte alls bara kan vara slump. Jag har faktiskt tagit det så långt att jag aktivt försöker få försäljarna att stanna mig, t.ex. genom att söka ögonkontakt med försäljaren och le. Men det hjälper inte, det tittar inte ens på mig. Jag hade först två teorier, antingen att det berodde på att jag såg fattig ut eller annars att jag såg elak ut. Men idag testade jag att vara finklädd och le till max. Hjälpte inte ändå, mobilfösäljarna inne på ringen (galleria på söder) låtsades inte se mig. Känns lite tråkigt, jag brukade få nån sorts tillfredsställelse av att låtsas vara intresserad av saker folk säljer, för att sedan ångra mig i sista sekund och se hur försäljarens leende försvinner. Elakt kan tyckas, men ack så roligt.

RSS 2.0