Tankar före frukost

All tid av ensamhet, i sjuksängen, har gett mig mycket utrymme för kontemplation. Har kommit till insikt om att all min strävan efter att en dag bli s.k. styrelseproffs nog kommer att ta ett tag. Även om allt går på räls och jag tar min master på hanedels så kommer jag säkert komma upp mot en 30 innan jag börjar tjäna några pengar ändå. Och visst, man uppskattar säkert en ny Mercedes och en etagelägenhet i stan när man är 30 med, men det är inte lika roligt. Man skulle haft rika föräldrar... eller blivit fotbollsproffs. Jaja, antar att man inte blir lycklig av pengar ändå, inte före 30 i alla fall.

Hörde att Svanberg hoppat av. Undrar om tjänsten är sökbar via AMS.


CartoonNetwork, vart tog du vägen?

Att vara sjuk var betydligt trevligare några år sen, när man kunde lägga all sin energi på att vara just bara sjuk. Spela dataspel och titta på tv, dagarna i ända. Men nu har man fått en massa krav på sig, så det blir att man ligger i sängen med en brutalt stor hög av papper och böcker, och försöker få saker och ting gjort. Så segt att sitta i sitt knappt 10 kvadratmeter stora rum en vecka i streck. Om jag mår lite bättre ska jag väl försöka ta mig till universitetet imorn och köpa några böcker, bara för att få röra mig lite, så jag inte utvecklar liggsår eller nått.

Sjuk

Usch, har gått och blivit förkyld, på ett manligt sätt. Alltså inte det där mysiga med att måla tånaglar och mysa under filtar, utan den manliga varianten med feber och snor i massor. I allt det har jag massor att göra också. Men det går bra, gäller att ta många pauser och dricka mycket bara, så klarar man sig. Har upptäckt siten failblog.org i övrigt, vilken brukar kunna lätta upp stämmningen rejält.

fail owned pwned pictures


Milde tid

Så kul med bibliotek, svensken har generellt lite för stor respekt för den oskrivna (eller tysta om man vill vara vitsig) regeln om tystnad på bibliotek. Lite förkyld som jag är var jag tvungen att hosta emellanåt, och märkte en stund in en rätt rolig grej; varje gång jag hostade var det en tjej några rader bort som också hostade. Först tänkte jag inte på det, men efter kanske en tjugo minuter började jag notera fenomenet och blev allt mer uppmärksam varje gång det var dags att hosta själv. Och mycker riktigt, hosten kom uteslutande synkat med mina. Stackarn, haha. Antar att hon också var sjuk, men helt enkelt inte vågade hosta i den knäpptysta miljön, så hon passade helt enkelt på att ta sin chans när hon kunde dölja sina hostningar med mina.


Dagens i-landsproblem

Dagens i-landsproblem: När det gått en och en halv vecka sen senaste tvätten så alla schyssta kalsonger tagit slut och man måste börja arbeta sig in på manbasic(dressman)-lagret.

Oj, det är sent nu

Fredagar har blivit som mina helger; har för vana att inte få nått som helst gjort på fredagar. Har sovit länge, kollat youtube-klipp, spelat gitarr, hängt med Elin, varit i kyrkan och tittat på teater och toppat dagen med två family guy-avsnitt och en tallrik flingor. Borde sova snart egentligen, så jag orkar gå upp imorn i tid för att hinna träna och plugga lite, innan det bär av till uppsala; fest var det här.

Ett dilemma jag har är, på tal om nått helt annat, hur jag ska ha nya gitarren på scen. Den är sjukt stor så man kan inte ha den som andra gitarrer riktigt. En variant är att ha den riktigt långt ner, men då blir det himla svårt att spela. Vet inte hur alla indiepop-band gör egentligen, grymt obekvämt att spela så. En annan variant är att ha den på mitten, så att säga, vilket jag personligen tycker ser rätt cheesy ut, med en så stor gitarr. Lite 80, så att säga. Det som återstår är egentligen bara att ha det ganska högt upp. Såg att the Edge (U2) hade sin Gretsch så, vilket borde innebära att jag kan göra lika dant, plus att det är väldigt bekvämt att spela i det läget. Min vän och till lika stilikon Peder påpekade även att ha gitarren högt är påväg tillbaka; och han går på Hillsong, så han borde kunna ett och annat om vad som är inne (Peder som i övrigt även gästat Elins blogg idag; så passa på, kan nog komma att dröja ett tag innan man, i alla fall från gästbloggares håll, får se latinska fraser där igen). Har hur som helst har jag  tagit en bild på gitarren i sistnämnda läge, så får ni väl göra en egen bedömning.

Print screen och webcam, oh yeah. Vad tror ni, kan man ha den så?

I övrigt går mina helskäggsambitioner sådär. Ser mest ut som en av de tre musketörerna. Funderar på att lämna in pilotbrille-bågarna jag fick av Elin och sätta in glas i dem, kombinerat med någon typ av hockeyfrilla. Eller kanske inte hockeyfrillan. Skulle tyvärr nog mest se ut som Günter, alternativt någon form av tysk(ursäkta uttrycket) porrstjärna; med all ärlighet ligger nog de två inte jättelångt från varandra heller. 23 år är jag, undrar om det är nått fel på mig, brukar man inte ha fått någon typ av skägg vid det här laget? Se själva hur bedrövligt det ser ut hur som helst.

Günter?


Demokratiska rättigheter?

Hopp, då får alla gifta sig i Svenska kyrkan, oavsett konstellation. Jag är å andra sidan inte särskilt förvånad, det var bra länge sen Svenska kyrkan slutade vara just en kristen kyrka. Svenska kyrkan (egentligen borde jag inte kalla den kyrka, hm... få se... Svenska ljuständarföreningen är kanske ett lämpligare namn, nåväl) utgör idag snarast en politiskt-populistisk termometer, vars främsta uppgift är att återge samhällets idéer och utgöra politisk språngbräda för karriärpolitiker (man undrar nästan varför varken Göran Hägglund eller Mona Sahlin jobbar där, jag har svårt att tänka mig en arbetsplats som skulle passa dem bättre; antar att lönen måste vara förmånligare på nuvarande position). Och när jag skriver samhället menar jag självklart inte hela Sverige, utan kulturarbetarna på Södermalm.

Någonstans tycker jag inte att man är fördomsfull sålänge det man har fördomar om är sant, oavsett hur kontroversiellt det man tycker kan verka. Aftonbladet hade i samband med ovanstående nyhet ringt runt till massa homosexuella kändispar. Att ingen av dem var ett dugg intresserade av att gifta sig var jag kanske inte speciellt överraskad av. Däremot besannades mina fördomar, som alltså inte kan kallas fördomar längre, när samtliga antingen var just kulturarbetare av något slag alternernativt kvinnliga hockeyspelare.

Slutsatsen är egentligen att vi nu fullständigt har nedmonterat en 2000-årig äktenskapstradition för hela svenska folket, till förmån för en handfull homosexuella människor, generellt på söder, varav de flesta inte vill ha något med kyrkan att göra. Demokratin har segrat - som en av de av äktenskap onintresserade homosexuella kändispersonerna uttryckte det.


Ååå, sopa!

Jag är så dålig, var aldrig på biblioteket idag. Karaktär Mikael. Hur bygger man karaktär på en dag? Men till mitt försvar har jag känt mig lite krasslig idag. Bara suttit på sängkanten och spelat gitarr, så jag har inte spelat dataspel hela dagen, alltid något, även om det hur som helst inte blev så mycket skolarbeten. Börjar mer och mer längta efter att bli färdig, vilket kanske blir redan till slutet av sommaren om allt vill sig väl. Har närmast drömlikt gått runt och fantiserat om vad jag ska köpa för första lönen sen. En kavaj... eller två. Standardklädseln för både jurister och ekonomer verkar vara just kostymer. Dilemmat är att trotts den unisona klädseln fånga både sin egen särskiljande stil samtidigt som rådande mode. Antar att man får jobba med olika konstilationer av hängslen, slipsar, flugor, skor osv. Jag ser fram emot det hur som helst. Och köpa en bil; mitt livsmål är att aldrig någonsin behöva köpa ett sl-kort. Eller som jag aningen oborstat brukar säga: det är bara fattiga människor som åker kommunalt.

sjusovare

Inte bra att jag glömmer ställa klockan. Eller mobilen i alla fall; klockan dödade jag och elin igår när någon av oss lyckades spilla ut ett glas vatten över den. Hur som helst är det inte sunt att vakna efter ett. Har  ont i ryggen, min säng är inte gjord för 13 timmar i streck. Måste fixa en hästens eller nått. Nä om man skulle gå upp och pallra sig till biblioteket kanske, så det blir något av mig med en dag.

Fixad!

Just det, glömde berätta. Fick hem min gitarr idag från verkstaden! Den låter så sjukt bra. Jag koppla in det i en gammal skit-15-watts-stärkare; och det lät stort! Nä, finns nog inga kristna ord som kan beskriva hur bra den låter. Kan inte bärja mig att få testa den på en vettig stärkare.

Oooh. Är det en Gretsch jag köpt?

Ni får föresten ursäkta min pubertets-mustasch. Den är sjukt ful jag vet, men den finns där av ett syfte, mer kan jag i nuläget inte avslöja.

Matkontemplation

Jag och Elin har bakat kladdkaka, ska ätas strax. Tänk att det i en vanlig sats klasskaka går 1 dl smällt smör (är sjukt mycket smör när det är osmällt) och 2,5 dl socker. Fett och socker - har vid sidan av kapitalismen byggt vår västerlänska civilisation.

Förare: tjockis, Foto: , Kategori: Moped


Hycklare

Lite kul, Fredik Reinfeldt har fixat ett schysst hak för sig och sina regeringschefskollegor runt om i världen. 2 miljoner, av skattebetalarnas pengar! Hujedamig. Stod på förstasidan på alla tidningar imorse. 2 miljoner, det är väl vad Anna Anka köper skor för i månaden. Så typiskt Sverige i allmänhet, sosseblaskor som Aftonbladet i synnerhet. Killen har ett av Sveriges mest ansvarskrävande jobb, men det är jämt och ständigt tjaffs om hans lön, som i all ärlighet inte på något sätt är skyhög - lite drygt 100 papp i månaden. Hade han varit vd på ett stort företag hade han lätt kunnat tjäna det tiodubbla. 2 miljoner kronor för att representera Sverige väl och skapa kontakter. Men nej nej, vi vill inte lägga 20 öre var på det. Jag antar att stadsbesöken får bo på Formel 1-hotellet i Västberga hädanefter.

På något sätt känns det även mer okej när en moderatledare tjänar bra, det känns genuint. För solidaritet i all ära, men det är ju inte så att Göran Persson tjänade mindre under sin tid, och jag tror knappast Mona skulle förvänta sig något mindre heller; som måste fiffla med regerningens kontokort och skattefuska för att få det att gå runt.


Oliver, öl och finanstidningar

Har kommit på mig själv med att börja gilla att läsa DI. I början var det nog mest något jag genomled i ett försök att förstärka min identitet som jurist. Med tiden har dock intresset på något sätt växt sig till att bli så gott som genuint. Tror att dagens industri är lite som oliver och öl, man får helt enkelt lära sig att tycka om dem (tycker fortfarande inte om öl ska sägas, även om min erfarenhet på det området är relativt ringa... så kristen är jag). Fast man får nog inga vuxenpoäng förän man börjar prenumerara på tidningen i pappersform, och så långt är jag inte beredd att gå. Lite samma tendens som med mässor, det är kul bara sålänge man får gratisprylar.

Dagens juristmässa var faktiskt väldigt trevlig. Jag är så sjukt bra på att vara dundertrevlig, på beställning. Blir nästan rädd för mig själv ibland. Väldigt nöjd över mina sociala färdigheter med, när jag på ett naturligt sätt lyckades styra bort diskussionen från Pirate bay, när vi minglade med en av byråerna som företrädde filmbolagen; hade kapacitet att bli en hätsk och otrevlig diskussion.

I övrigt satt jag på biblioteket idag igen, two day streak! Stoppa mig någon!

Bibblan

Idag har jag varit något våldsamt seriös. För första gången i min studiekarriär har jag satt mig på biblioteket från tidig dag (~ kl. 14) ända tills kvällen. Till min förvåning upptäckte jag även att det faktiskt var ganska skönt, ingen som kom och störde mig på hela dagen. Började bli dags, verkligheten hade börjat komma ikapp mig; man kan inte ta 3 veckors ledigt hur som helst när man läser massa seriösa grejer på universitet. Jag trodde att jag skulle ta tag i mitt liv om jag la dit ett program till, men nej nej. Hur som helst tror jag det kommer funka om jag kan pallra mig till bibblan dagligen. Rutin och goda vanor är viktigt i livet, annars går det som för David (kungen) - är du inte bevandrad i Bibeln kan jag hänvisa till 2 Sam. 11:2.

Å, imorn är det Juristdagarnas årliga mässa, full med representanter från advokatbyråer och annat löst folk. Har börjat få lite dåligt med pennor och block så det är dags att köra några repor. Brukar kunna bli en trevlig tillställning; prata om sig själv, äta gott och få massa gratisprylar. På tal om juridik så har jag precis valt specialkurser till våren. Det blev bolagsrätt och kommersiell avtalsrätt. Bara jag får plats, andrahandsvalen blev inte alls lika bra, massa kurser på engelska. Nu är min engelska ändå hyffsad, men 1500 sidor om europeisk konkurrensrätt på engelska känns inte så lockande. Det var antingen det eller nån flumkurs om typ sälarnas rättighetert på antarktis (författarens parafrasering). Så jag får väl stå mitt kast i värsta fall. Nää, om man skulle äta nått och se en Family Guy (säg inget till Elin).

Chuck

Hade hört av så sjukt många olika människor att jag är jättelik "svinet i gossip girl". Nästan lite obehagligt, när jag på samma dag träffat tre nya människor som alla presenterat sig för att sedan fråga: vet du vem du är lik? Å, får jag gissa, svinet i gossip girl? Jaaa!!! Har du hört det förut? Men du är det, jättelik! Men slag gjorde jag i saken och laddade hem några avsnitt, delvis även för att Elin ville se den men inte haft möjlighet att göra det hemma - serien lämpar sig inte för barn. En ganska angenäm serie vill jag påstå, även om jag inte tycker att jag var jättelik, ni får avgöra själva. Antar att man får vara nöjd så länge man inte är lik honom till sättet i alla fall, vilket alla jag känner kan intyga att jag absolut inte är.


















Lika som bär?


Road trip

I någon mån är ju tidiningen Elle och valfri krog efter 23.00 rätt lika; man betalar för att få möjligheten att köpa något. I Elle's fall så rör det sig om att betala för att få se på reklam, medans det i krogen rör sig om att betala för att kunna köpa sprit. Koncepten är likafullt snarlika. Återigen en av marknadsekonomins vackras sidor, synd bara att man inte kom på det själv.

I övrigt ska jag dra till norrland om några timmar och hälsa på farfar. Synd bara att han varken har femman eller internet. Blir väl ner till Delsbos O´Learys om man ska se matchen.

Vetenskap

Jag hatar verkligen hösten. Och jag vet, det går inflation i ordet hat eftersom folk missbrukar det ständigt, "OMG, jag hatar gröna vindruvor", nej det gör du inte, du ogillar dem. Men när det kommer till hösten, så hatar jag den verkligen, i ordents ursprungliga betydelse. Det värsta är att folk brukar bli lite stötta när man påtalar sina känsklor för hösten, de tar det nästan lite personligt: "Hösten som är så fin, och alla färger, och allt mys i stickade tjocka tröjor". Onekligen låter det väldigt mysigt, det brister tyvärr vid att hela bilden är en fiction, en fantasi hämtad från otaliga romantiska kommedier utspelandes i Central Park. I Sverige blir generellt löven inte röda, de blir bruna. Solen skiner inte konstant, det regner med orkanbyar 30 m/s snett från sidan. Och den där stickade tröjan är inte mysig, den suger åt sig allt regn och känns mest som en använd trasa. Men man kan sitta hemma och se på film medans det regnar? Jaa, på fredagkvällar, som infaller en gång i veckan. Och sålänge som du inte vill sitta själv kommer du dessutom antingen att få ta dig någonstans eller bjuda hem någon annan stackare som får färdas både dit och hem i just regnet.

Det kan inte vara meningen att man ska bo här. Måste vara en konsekvens av syndafallet - ät av trädet och du flyttar till Sverige! En annan teori jag har, lika väl underbyggd, är att ingen ville bo i Sverige egentligen. Men när några eftersläntande germaner traskat från Indien märkte de att alla schyssta ställen var bebyggda redan, varpå de de inte ville ställa till någon scen, så de drog norrut där det var ledigt. Säkert därför vi inte hjälpte till i något av världskrigen och alltid ska vara neutrala, våra förfäder var fega indier. Kanske?

Ekonomi

Fy vad dålig jag är. Hade jobbat med min ekonomiuppgift hela dagen idag och fastnat på en grej, hur man bokför årliga förändringar i lagret. Satt typ två timmar med bara den lilla grejen och läste samma två sidor i boken om och om igen. Jag fick ingen ändå ingen kurs på det, utan fick näst intill motvilligt slita mig från problemet och göra mig iordning för att åka till kyrkan. Och det må vara fredagkväll, men väl hemma igen så kunde jag bara inte låta bli böckerna, störde mig så sjukt på att jag inte fattade. Men tada, 01.57 lördag morgon lossnar det. Tragisk jag är. Haha.

När man ändå är här kan väl lika gärna dela några tankar också; som varför heter det Skogsbär? Växer inte alla bär i skogen? Eller Blåbär, de är ju i högsta grad inte blåa. Det är uppenbarligen någon som inte har tänkt här.


Bäverschnitzel. Ett kul ord.


Vart tog Turtles vägen?



RSS 2.0