Vägverket

Idag tog jag till sist och köpte den där fjärde boken i bokserien rättegång. Kändes lite tungt. Hade precis tuggat mig igenom den tredje på närmare fyra hundra sidor och hade verkligen hoppats på att den här skulle vara lite mer human. But no. Undrar hur mycket jag lär mig av allt läsande egentligen, när det ibland känns som att jag lägger mer energi på att räkna hur många sidor jag har kvar att läsa än att faktiskt lära mig vad som står i.

Blev grymt irriterad på vägverket idag med. Skulle vara i kyrkan till 17.30, vilket innebar att jag fick ge mig ut i trafiken lagom till att alla slutar jobben. Hur som helst så har jag kommit på den fiffiga idéen, att från där jag bor (vid järva krog), istället för att åka ut på motorvägen, köra in på avfarten  till Frösunda och sedan köra direkt ut på påfarten. Sen gör jag likadant på alla av - och påfarter hela vägen in till stan, där trafiken brukar vara mer måttlig. Det är dock två små moment som blir lite bökiga med det här sättet. Dels att man måste köra rakt fram i korsningarna (för att komma ut på påfarterna igen), fast man egentligen bara får köra åt höger eller vänster. Man skulle kunna kalla det olagligt. Ännu bökigare blir det om bussen ligger bredvid, vilken faktiskt får köra rakt fram. Då måste man liksom gasa, som en tok, för att hinna köra förbi bussen och sedan svänga in på dess fil innan de båda filerna går ihop till en (där påfarten börjar). Dels blir det lite bök när man från den snabbgående påfarten och med andra bilar hack i häl ska in igen, självklart sista metern innan påfarten tar slut, i den näst intill stillastående bilkön. Med den här bakgrundfaktan inser man min lättnad när jag redan från påfarten vid mig såg de digitala hastighetsskyltarna som för en gångs skull visade 50 istället för 30 vid rusningstrafik. Efter en snabb överslagsberäkning kom jag fram till att om det flyter så pass bra skulle jag nog inte tjäna nått alls på att trixa som jag brukar göra med påfart - avfart. Glad i hågen klämmde jag mig in och jobbade mig steg för steg in till "snabbfilen". Men precis när jag kommit in, och jag dessutom passerat avfarten till Frösunda, så slog skyltarna om till 30 och jag såg de röda bromsljusen tändas längre fram. Totalstopp. Och där satt jag, och kunde varken köra fram, bak, till höger eller till vänster. Tack vägverket.

Småseg

Känner mig lite oinspirerad att skriva idag. Men jag antar att man inte bara kan skriva när man känner för det. Tänk om alla journalister skulle göra lika dant, då skulle det inte bli mycket nyheter till mina flingor.

Började klockan ett idag. Eller egentligen var det nått seminarium vid tio, men schemat är så luddigt att jag inte tycker det är mitt fel att jag missade det. Hur som helst. Klockan ett. Är lite förundrad över min egen oförmåga att få någonting gjort på förmiddagarna. Som idag. Satte klockan på nio, snooza till tio, duscha till halv elva, läste tidningen och åt frukost till tolv, fixa håret och dona till halv ett och sen var det dags att åka. När jag gick i gymnasiet hade jag aldrig de här problemen. La mig typ tio, elva senast och gick upp sju. Vid ett var man ju snart hemma från skolan igen. Måste börja jobba på mina vanor.

Från en sak till en annan. Funderar på om man skulle starta en blogg till. Eller först ska jag lära mig göra schyssta layouter i html, men sen. Ska handla om gitarrer, utrustning, sound, mickning och hur man fixar själv. Tror det kan bli bra. Kom gärna med förslag.

suimultantrest

testsr somiultanförmångan nu. Går gabska bra ändå tycker jjahg. Gär rrätt btrra att skriva ich pratan i mobilen samtifidigt. Vett inytre vatrför allka prsatae om  thjejers förmåjnga. Översksayyttat,

Förtydligande

Jag brukar försöka undvika att förklara mina egna skämt. Efter att omfattande förvirring hos mina läsare kommit till min kännedom ska jag dock idag göra ett undantag beträffande det nedanstående inlägget Specsavers. Börja förslagsvis med att läsa inlägget igen och läs härefter nedanstående.

Om vi börjar med Spec i ordet Specsavers:

Som ordet uttalas på engelska så ger bokstaven c i Spec ett k-ljud. Likheten med det svenska ordet späck blir då slående lik. Och för att var övertydlig är ordet späck en synonym med ordet fett. Och då pratar jag inte om fett som i "fett nice bruschan" utan mer som i "ser jag fet ut i det här?".

Vi fortsätter nu med andra delen savers:

Översatt från engelska betyder ordet ungefär sparare.

Om vi nu sätter ihop de båda slutsatserna skulle, väldigt fritt översatt och med blandning av språk, ordet specsavers kunna betyda ungefär fettsparare. Med detta i åtanke inses lätt varför Specsavers rent humoristiskt hade varit ett bra namn på ett gym, vars huvudsakliga sysslor bl.a. består i just fettsparande.


Nu kanske någon tänker att skämtet inte var så roligt. Det är alltid risken vid skämt-förklaring. Men än värre hade det varit att låta skämtet passera alldeles obemärkt. Jag hade att välja mellan två onda ting.

Ursäkta

Idag ska jag ta upp vad jag befarar vara lite av ett samhällsproblem - svenskens oförmåga att säga ursäkta när de vill komma förbi någon som de anser stå i vägen. I början misstänte jag att beteendet i fråga hänförde sig enbart till gruppen socialt inkapabla människor, men efter veckor av observartioner är min, dock fackamannamässiga slutsats, att problemet måste ha större räckvidd än så.

För att illustrera spörsmålet ska jag nu ge ett litet exempel:

Du står tillsammans med en vän i foajén till en biograf och överlägger vilken film ni sernare på kvällen vill se. På väggarna en bit upp sitter storbildsskärmar vilka visar trailers med de aktuella filmerna och utforskande låter du din uppmärksamhet vandra mellan dessa. I samma ögonblick tar tecknadsfilmsmatinén slut i salong 4 och ut kommer 250 livströtta småbarnsföräldrar med siktet inställt på utgången. Du märker förståss inte det här utan står fortfarande mycket taktiskt ivägen för dessas kamp att först av alla komma ut i dagsljuset. Här uppstår en konflikt vilken har tre olika lösningar.

A. Småbarnsföräldern lägger sitt barn i vagnen, så den får lite extra tyngd, och halvt rammar dig ur vägen.

B. Småbarnsföräldern lägger sitt barn i vagnen, men väntar på att du själv ska notera att du står i vägen, medan vreden  byggs upp insdan vilken tar sig uttryck i en ond blick när han/hon (oftast hon) väl kommer förbi och, högst antagligen, väl hemma en ett antal timmar långt session inför sin respektive om hur hemsk dagen varit samt vilken idiot han/hon mötte på biografen idag.

C. Småbarnsföräldern säger ursäkta, du aktar på dig, och han/hon kommer föri med vagn och allt i behåll.



Identifierar du dig med någon av småbarnsföräldrarna i grupperna  A. eller B. så vill jag påminna dig om att du inte är en grottmänniska och att du har ett språk.

Om du däremot identifierar dig med småbarnsföräldern i grupp C. vill jag bara säga tack.


RSS 2.0